Klapa - Mindula


BIOGRAFIJA:

Klapa Mindula iz Okruga Gornjeg, otok Čiovo, osnovana je u travnju 2007.g. otkad neprekidno djeluje pri KUD-u Mindula. Postava klape se često mijenjala, ali je uvijek ostala postojana i omogućila članicama kontinuitet u radu. Njeguje izvorni klapski izričaj te obrade duhovnog i svjetovnog karaktera.Klapa broji osam članica koje sa svojom voditeljicom prof. Jelenom Buble vrijedno rade na promicanju klapske pjesme, ali i na promicanju kulturno-turističkih vrijednosti općine Okrug.
Tijekom svog djelovanja klapa "Mindula" sudjelovala je na brojnim glazbenim manifestacijama, izložbama, promocijama knjiga, humanitarnim događanjima i susretima klapa po cijeloj Dalmaciji, Slavoniji, Zagorju i Hercegovini.
Posebno su ponosne na organizaciju susreta klapa i samostalnog koncerta u sklopu Okruških ljetnih večeri te božićnog koncerta na koji se klape rado odazivaju. Organizator su i seminara ženskog klapskog pjevanja "O-krug" uz potporu FDK Omiš, prvog takve vrste u Dalmaciji na koji im dolaze članice klapa iz čitave Hrvatske.
U ovom sastavu od 2015.g.  klapu krasi snažan osjećaj zajedništva i klapskog života kojeg svaka članica živi u punom smislu riječi.

SASTAV KLAPE:
1. sopran Ivana Dragaš
2. sopran Ivana Cvetko, Anita Ivelja
1. alt Ivana Buličić, Ljubica Brešan
2. alt Ana Handanović, Jolanda Prga, Maja Prga
Glazbeni voditelj dr.sc. Jelena Buble, prof.

U klapi je pjevala Ivana Miše

 

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
56. FDK Omiš 2022. Završna večer ženskih klapa  
55. FDK Omiš 2021. Večer klapa debitanata  
UKUPNO NASTUPA

2

2021., 2022.

NAGRADE NA FESTIVALU:

KONTAKT PODACI:

Ana Handanović

091 524 77 66

FOTO GALERIJA