Klapa - Signum


BIOGRAFIJA:

Klapa Signum je u svojoj kategoriji mješovitih klapa postigla zaista velike uspjehe.  Svega 15-ak mješovitih klapa u Hrvatskoj i BiH ne osvaja nagrade lako, ni treću, ni drugu ili prvu... a oni su sve to osvajali. Klapa već dugo uspješno predstavlja svoj grad na svim poznatim klapskim natjecanjima i smotrama. To je mješovita klapa župe svetog Franje Asiškog iz Čapljinekoja je nastala početkom 2008. godine te je kroz iduće godine svog djelovanja zabilježila mnoge važne nastupe u našoj zemlji, kao i u inozemstvu, Austriji, Hrvatskoj, Crnoj Gori..., a svojim pjevanjem često obogate mnoge kulturne događaje u gradu.

Debitirali su na Festivalu dalmatinskih klapa Omiš 2012., došli kao nepoznati, bez ikakvih očekivanja, a onda osvojili drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija i prvu nagradu publike, oduševili cijeli svoj grad, sve u publici, i, u konačnici, sami sebe. Zahvaljujući nagradama su prošli u superfinale istog festivala, te dobili status prve hercegovačke klape koja nastupa u superfinalu omiškog festivala. Povodom osvojenih nagrada u svojoj kategoriji pozvani su i nastupali kao jedina mješovita klapa na večeri FDK-a u KD-u Lisinski "Pismo moja hrli tamo - Zagrebu na dar", gdje su nastupale ponajbolje klape s festivala, istu godinu zabilježili su još nastupom na Međunarodnom festivalu klapa u Perastu gdje su osvojili 1. nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija kao i nagradu za najbolje debitante, te ove godine na Festivalu studentskih klapa u Zagrebu su osvojili prvo mjesto stručnog ocjenjivačkog žirija.

2013-te godine u Perastu su postali apsolutni pobjednici festivala, osvojivši prvu nagradu publike kao i prvu nagradu žirija. Iste godine u Komiži na otoku  Visu osvojili su treću nagradu stručnog ocjenjivačkog suda na Večeri mješovitih klapa.

Najbolje ostvarenje na Festivalu dalmatinskih klapa u Omiš  klapa je ostvarila 2015-te godine kada je postala apsolutni pobjednik na Večeri mješovitih klapa, odnosno osvojila obje prve nagrade - stručnog ocjenjivačkog suda i publike.

Svoju kolekciju iznova i iznova popunjavaju novim nagradama te slobodno možemo reći da su jedna od najnagrađivanijih hercegovačkih klapa. Voditelj klape je Filip Knežević, a pjevaju izvorne dalmatinske pjesme, ali i obrade domaćih kao i stranih zabavnih skladbi.

SASTAV KLAPE:
Sopran Monika Bule
Alt Marija Jelčić, Kata Krndelj, Slavica Eldić, Željka Ćišija
Tenor Ivan Sušac
Bas Stjepan Petković, Bojan Raguž, Ante Raguž
Glazbeni voditelj Monika Bule

NASTUPI NA FESTIVALU:
FESTIVAL VEČER NAGRADE
49. FDK Omiš 2015. Večer mješovitih klapa 1. NAGRADA ŽIRIJA
1. NAGRADA PUBLIKE
48. FDK Omiš 2014. Svečano otvorenje - Večer hercegovačkih klapa  
47. FDK Omiš 2013. Večer mješovitih klapa 3. NAGRADA ŽIRIJA
46. FDK Omiš 2012. Večer mješovitih klapa 2. NAGRADA ŽIRIJA
Večer novih skladbi Prošeta se miš po kući - glazba: Živko Ključe, tekst: narodni
     
UKUPNO NASTUPA 4 2012., 2013., 2014., 2015.

NAGRADE NA FESTIVALU:
Ukupno nastupa 4  
Ukupno nagrada 4  
Ukupno natjecat. nagrada 4  
     
Večer mješovitih klapa 4  
1. nagrada žiri 1 2015.
2. nagrada žiri 1 2012.
3. nagrada žiri 1 2013.
1. nagrada publike 1 2015.
     
     
Apsolutni pobjednici 1 2015.
     

KONTAKT PODACI:

Filip Knežević:

00387/63 110 000

FOTO GALERIJA