Klape na Neretvi – pobjednik ženska klapa Drača iz Mostara

28.Travanj.2016.

I ove se godine u Čapljini 28. travnja 2016. u Hotelu “Mogorjelo” po drugi put održao koncert pod nazivom “Klape na Neretvi“, koji je prema Protokolu o suradnji potpisanog između Ustanove “Založba kralja Tomislava” iz Čapljine i Festivala dalmatinskih klapa u Omišu ujedno audicija za klape iz Bosne i Hercegovine za ovogodišnji 50-ti jubilarni omiški festival. Nastupile su renomirane klape iz Hercegovine, i to (abc redoslijedom): Bura-M (m) – Mostar, Diva (ž) – Široki Brijeg, Drača (ž) – Mostar, Narenta (ž) – Mostar, Studenac (m) – Kruševo, Travertin (ž) – Trebižat i Zvizdan (m) – Posušje. Osim njih nastupile su i klape Kurenat (mj) – Mljet i Sv.Nikola (m) – Metković. Kao gosti nastupila je domaća mješovita klapa Signum.

Publika je najviše glasova dala klapi Drača (ž) iz Mostara koja je time postala pobjednik ove večeri. Klapi Sv.Nikola (m) iz Metkovića publika je dodijelila drugo mjesto.

U prepunoj dvorani hotela “Mogorjelo” nazočnima obratili su se predsjednik Ustanove “Založba kralja Tomislava” Stjepan Šutalo i ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa prof. Mijo Stanić.

Program je vodio nas je poznati hrvatski kazališni, televizijski i filmski glumac Frane Perišin.

Po završetku koncerta dalmatinska klapska pisma razlijegala se mirnim krajolikom Čapljinskog kraja do dugo u noć.

Još jedna uspješna klapska večer u Hercegovini, još jedan dokaz čvrste i prijateljske suradnje.