Mostarska ženska klapa Liron najbolja debitantska klapa

14.Lipanj.2024.

U petak 14. lipnja u Bolu na Braču u Teatrinu “Dva Ferala” održana je Večer klapa debitanata kojom su započela događanja na 58. Festivalu dalmatinskih klapa Omiš. U organizaciji bolskog Centra za kulturu tradicionalno, 24. put, Festival je krenuo dislociranim programom u večeri na kojoj su sudjelovale klape koje prvi put dolaze na natjecanje. Ove godine to su bile klape:Cetinjani (mj) – Hrvace, Dežgracija (mj) – Split, Kolajna (ž) – Komin, Liron (ž) – Mostar, BiH i Rusula (ž) – Split.

 

Gost večeri bila je klapa Sinj.

Stručni ocjenjivački sud je u sastavu: Branko Tomić, legendarni prvi tenor višestruko nagrađivane klape Filip Dević iz Splita, Srećko Damjanović, nagrađivani klapski voditelj, ujedno i ton majstor debitantske večeri, te radijski voditelj i urednik, Eduard Gracin, najuspješnijom klapom proglasio mlade djevojke iz klape Liron iz Mostara čime su osigurale nastup na izbornim večerima 58. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.

Večer je vodila Edita Lučić Jelić.

Mostarska ženska klapa Liron, pobjednica Večeri klapa debitanata

Koncert u Bolu bio je sjajna najava brojnih događanja koja nas već od petka 28. lipnja pa sve do 20. srpnja čekaju na pozornicama podno legendarne omiške stine.

~~~~~

FOTOGALERIJA