Peti koncert “Klape na Neretvi“

26.Travanj.2019.

U Čapljini 25. travnja 2019. u Umjetničkoj galeriji Hrvatskog kulturnog središta već tradicionalno po peti put održan je koncert pod nazivom “Klape na Neretvi“, koji je prema Protokolu o suradnji potpisanog između Ustanove “Založba kraljaTomislava” iz Čapljine i Festivala dalmatinskih klapa u Omišu ujedno audicija za klape iz Bosne i Hercegovine za ovogodišnji 53. omiški festival. Nastupile su renomirane klape iz Hercegovine i južne Hrvatske, i to Aurora (m)-Stolac-Čapljina, Bura (ž)-Čitluk, Concordia (m)-Međugorje, Korda (m)-Lumbarda, Porat (m)-Korčula,  Diva (ž)-Široki Brijeg,  Mir (ž)-Međugorje, Signum (mj)-Čapljina, Studenac (m)-Kruševo i Trebižat  (m)-Trebižat.

Publika je najviše glasova dala ženskoj   klapi Bura iz Čitlula koja je time postala pobjednik ove večeri i time ponovila prošlogodisnji uspjeh..  

 

  Gost koncerta bio je Trio Evegreen. Po završetku koncerta dalmatinska klapska pisma razlijegala se mirnim krajolikom Čapljinskog kraja do dugo u noć. Još jedna uspješna klapska večer u Hercegovini, još jedan dokaz čvrste i prijateljske suradnje. klape-na-neretvi(2)