Poznate klape finalisti omiškog Festivala

12.Srpanj.2023.

Proteklog vikenda 7., 8. i 9. srpnja na Trgu Stjepana Radića, popularnoj maloj pjaci u Omišu, održane su tri izborne večer 57. Festivala dalmatinskih klapa. U njima je nastupilo 17 ženskih i 15 muških klapa koje su se borile za deset mjesta u završnim večerima. Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu: Antonela Burić, mag.mus, klapski tenor Branko Tomić, prof. Ivo Lise, prof. Jasminko Šetka i doc.mr.art. Blaženko Juračić moralo je na tri sjajna koncerta donijeti tešku odluku koje su klape bolje među boljima.

~~~~~

Ulazak u finale ženskih klapa s najvećim brojem bodova osigurala je klapa Armorin iz Zagreba. U završnoj večeri ženskih klapa njima će se pridružiti i klape: Kapric iz Zadra, Oželanda iz Zagreba, Kurjože iz Podstrane, Ventula iz Splita, Figurin iz Zagreba, Drača iz Mostara, Mirabela CZK iz Omiša, Porto Re iz Kraljevice i Zvizdan iz Posušja.

U kategoriji muških klapa najveće ocjene dobila je klapa Bošket također iz Zagreba, a u završnici za najsjajnija odličja ovogodišnjeg Festivala s njima će se boriti klape: Mriža iz Splita, Krunik iz Kučina, Dalmari iz Maribora, Krijanca s Raba, Sagena iz Zagreba, Žurnata iz Sv. Filipa i Jakova, Bistrica iz Marije Bistrice, Delmati iz Solina i Kana G. iz Zagreba.

~~~~~

KONAČNI POREDAK NAKON IZBORNIH VEČERI M/Ž KLAPA

~~~~~

Voditelji izbornih večeri bili su Edita Lučić Jelić i Joško Bonaći. Završne večeri 57. FDK Omiš 2023. održat će se na Trgu sv. Mihovila 21. i 22. srpnja, uz izravan televizijski prijenos na nacionalnoj televiziji.