Večer novih skladbi tandemu Živko Ključe-Pjero Mirić

22.Srpanj.2023.

Živko Ključe je autor glazbe, a Pjero Mirić stihova pobjedničke skladbe „Gomile” koju je izvela muška klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog u Večeri novih skladbi. Time su osvojili zlatnu plaketu kao autori najuspješnije nove skladbe ovogodišnjeg 57. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog povjerenstva.

Stručni žiri u sastavu: dr. sc. Ivana Tomić Ferić, dr. sc. Mirjana Siriščević i prof. Rajmir Kraljević, drugo je mjesto i srebrnu plaketu dodijelio autorima glazbe Veni Lebariću i stihova Vlasti Vrandečić Lebarić za skladbu „Zikva“ u izvedbi muške klape Bošket iz Zagreba, dok je treće mjesto pripalo Ani Kodrić Ivelić autorici glazbe i stihova za skladbu „Pjover“ u izvedbi ženske klape Ćakulone iz Zagreba.

~~~~~

Publika je najviše svojih glasova dodijelila autorima glazbe Dušku Tambači i stihova Pjeru Miriću za skladbu „Ostani ovdi“ koju je izvela muška klapa Mriža iz Splita.

~~~~~

Nagrada za najbolju izvedbu nove skladbe pripala je klapi Bošket za izvedbu skladbe „Zikva“ autorskog para Veno Lebarić/Vlasta Vrandečić Lebarić, dok je Pjero Mirić osvojio i nagradu „Drago Ivanišević” kao autor najboljih stihova prvonagrađene skladbe „Gomile“. Povjerenstvo za odabir najboljih stihova u sastavu: spisateljica Herci Ganza, pjesnik Dinko Škevin i prof. Bože Mimica, dodijelilo je posebno priznanje – diplomu In memoriam pjesniku Mili Čačiji Čaji za stihove skladbe „Otiša je Ante bas“, u spomen na Antu Miluna, preminulog člana klape Sinj.

~~~~~

U ugodnom ozračju na omiškoj „Velikoj pjaci“ završila je treća ovogodišnja festivalska večer. Natjecanja se nastavljaju sljedeći vikend na Trgu Stjepana Radića („Mala pjaca“), večer mješovitih klapa 6. srpnja, te tri izborne večeri ženskih i muških klapa 7., 8. i 9. srpnja.
FOTOGALERIJA SA VEČERI NOVIH SKLADBI
FOTOGALERIJA NAGRAĐENIH

Fotografija: Vicko Vidan