Ženska klapa Luše pjeva Gibonnijeve Dvije duše

23.Travanj.2020.

Članice klape Luše iz Splita snimile su obradu pjesme ‘Dvije duše‘ te se na taj način pridružile brojnim glazbenicima u svijetu, složnim u ideji da ostati doma ne znači prestati stvarati.

Vokalnu obradu poznatog hita splitskog autora Zlatana Stipišića Gibonnija napravio je voditelj klape Marko Šimić, a osam djevojaka je svoje glasove snimalo mobitelima kod svojih kuća, nakon čega je voditelj snimku naknadno miksao.

Bili smo svi jako zadovoljni kad smo čuli kako zvuči, iako su neke djevojke predlagale da pjesmu premijerno otpjevamo na koncertu jer tako smo i planirali prije epidemije koronavirusa. Presnimavali smo tri puta jer nije bilo svejedno kakav mobitel se koristi za snimanje i dosta smo se namučili. No, ispalo je dobro – veli voditelj klape, a djevojke dodaju da “upravo glazba pozitivno djeluje na naše psihičko i fizičko zdravlje te da ostanemo doma i uživamo u dobroj glazbi“.


Preuzeto sa portala “Slobodna Dalmacija” od 21.4.2020.
Novinarka Jasenka Leskur

Ženska klapa Luše na 53. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu osvojila je prvu nagradu publike i drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva.

Više o klapi Luše pogledajte ovdje!