Zadarski Kapric žiri, debitanti klapa Liron publika

19.Srpanj.2024.

U završnoj večeri ženskih klapa 58. omiškog Festivala, održanoj u petak 19. srpnja na Trgu sv. Mihovila, deseti dio boda odlučio je pobjednike. Tako je najbolja klapa prema odluci stručnog ocjenjivačkog povjerenstva bila klapa Kapric iz Zadra i tako za deseti dio boda priskrbila Zlatni štit s povijesnim grbom Grada Omiša. Zanimljivo je to da je prošle godine ista klapa izgubila prvo mjesto za deseti dio boda. Srebrni štit, dakle za samo jednu desetinku boda zaostatka, pripao je klapi Oželanda iz Zagreba. Treću nagradu stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, brončani štit osvojila je splitska klapa Ventula, također za desetinku boda ispred klape domaćina Mirabela CZK.

Klapa “Kapric” iz Zadra

~~~~~

Publika je najviše svojih glasova poklonila mostarskoj debitantskoj klapi Liron koje su time zavrijedile Zlatni omiški leut. Klapa Liron ujedno je i najbolja debitantska klapa ovogodišnjeg festivala i u Mostar nose još i plaketu za najboljeg debitanta. Srebrni omiški leut pripao je domaćoj klapi Mirabela CZK, dok je brončani omiški leut pripao klapi Sorelo iz Zagreba.

Klapa “Liron” iz Mostara

~~~~~

U završnoj večeri još su nastupile ženske klape: Zvizdan iz Posušja, Porto Re iz Kraljevice, Salona iz Solina, Stivanja iz Trogira i Kurjože iz Podstrane.

~~~~~

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radilo je u sastavu: dr.sc. Marko Rogošić, klapski pjevač Zdenko Burnač, klapski tenor Branko Tomić, mag.mus. Antonia Tomas,  mag. komp. Blaženko Juračić, mag. mus. Antonela Burić i klapski voditelj Janes Vlašić

~~~~~

Voditelji završne večeri, koja se emitirala u izravnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji, bili su Edita Lučić Jelić i Miljenko Cvitković.

FOTOGALERIJA

~~~~~

POKROVITELJ VEČERI