Autorska večer mo. Rajmira Kraljevića – Otvorenje 55. FDK Omiš 2021.

22.Lipanj.2021.

55. Festival dalmatinskih klapa Omiš 2021. starta Svečanim otvorenjem u petak 25. lipnja na Trgu Sv.Mihovila autorskom večeri dirigenta, skladatelja i obrađivača, prof. Rajmira Kraljevića koji je već dulje od četiri desetljeća prisutan na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, a svojom je svestranošću ostavio značajan trag kao voditelj brojnih klapa, obrađivač izvornih napjeva, autor novih skladbi.

Rajmirova glazbena svestranost proizlazi iz njegovog polivalentnog karaktera i intelekta, a na to ukazuje i njegovo formalno obrazovanje. Po završetku Klasične gimnazije te studija matematike i fizike, diplomira i na studiju Glazbene kulture na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih znanosti i odgojnih područja u Splitu.
Maestrov opus na večerima novih skladbi:  Da mi je umrit (1984.) na narodni tekst, O pasiko moja (1985.)  tekst Nediljko Begić, Loza u škripu (1986.) tekst Nediljko Begić, Pismo moja (1987.) tekst Željko Reljanović, Fuge materije kuće (1988.) tekst Jakša Fiamengo i Sol na koži (2013.) na tekst Jakše Fiamenga. Od obrada tradicijskih napjeva za istaknuti su dva, Jubavi ufanje veliko i Izresla ruža rumena.

Rajmirovu autorsku večer uveličat će klape: Motovun (m)-Motovun, Bistrica (m)-Marija Bistrica, Jedinstvo (mj)-Split, Štorija (ž)-Kaštel Kambelovac, Kampaneli (mj)-Donja Kaštela, Armorin (ž)-Zagreb, Bošket (m)-Zagreb, Šufit (m)-Split i Stine (m)-Zagreb

Program večeri možete pogledati ovdje!