Četvrti seminar ženskog klapskog pjevanja – DA klapa

27.Veljača.2022.

Ženska klapa Stentoria organizira četvrtu DA-klapu – seminar ženskog klapskog pjevanja koji će se održati 11.-13. ožujka 2022. u Daruvaru. Nakon tri uspješna seminara održana 2016., 2018. i 2019. godine, prisilne odgode 2020. pa otkazivanja 2021. uslijed pandemije, Stentoria nastavlja raditi na stručnom usavršavanju ženskog klapskog pjevanja kroz kontinuiranu suradnju s eminentnim glazbenim stručnjacima, klapskim voditeljima, obrađivačima i skladateljima.

Voditelji radionica su i ove godine dr. sc. Joško Ćaleta, Srećko Damjanović i prof. Jasminko Šetka, a Davor Capković i Antonia Tomas, mag. mus., nova su imena koja će Stentoria imati čast predstaviti na ovogodišnjem seminaru. Unatoč izazovnim vremenima, klapašice su svojim prijavama iznova potvrdile potrebu za ovakvim stručnim usavršavanjem ženskih klapa, a neke od njih se po četvrti put vraćaju u Daruvar. Na seminaru će sudjelovati klape iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, što ovoj iznimnoj edukaciji daje međunarodni karakter.

~~~~~

Ženska klapa Stentoria, Daruvar
klapa.stentoria@gmail.com
Tel: 098/817-665

~~~~~

Ove godine dolaze klapske pjevačice iz Zagreba, Splita, Zemunika, Turnja, Raba, Paga, Krasica te klapa Fiaminge iz Münchena. Osim pjevačkog usavršavanja, Seminar pruža priliku i za umrežavanje klapa iz raznih krajeva. Ovim projektom ženska klapa Stentoria, koja ove godine obilježava trinaest godina djelovanja, svojim entuzijazmom i neumornim volonterskim radom na najbolji način nastavlja doprinositi njegovanju hrvatske nematerijalne kulturne baštine.