Deveti Festival klapske pisme Posušje 2023.

07.Kolovoz.2023.

Posušje je 5. i 6. kolovoza nakratko postalo kulturno središte Bosne i Hercegovine, pa i šire regije. U tom razdoblju održao se Deveti Festival klapske pisme Posušje 2003. Nastupilo je po 12 muških i ženskih klapa iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Prvu festivalsku večer, 5. kolovoza, nastupile su muške klape Valdibora Rovinj, Vinčace Novi Vinodolski, Krunik Kučine, Kumpanji Blato, Zvizdan Posušje, Ferata Šibenik, Concordia Međugorje, Podvorje Kaštel Sućurac, Liburnia Viškovo, Ero Mostar, Grga Posušje i Kolapjani Sisak.

Prvo mjesto po ocjeni stručnog žirija pripalo je korčulanskoj klapi Kumpanji. Drugo mjesto pripalo je klapi Kolapjani iz Siska koja je osvojila i prvo mjesto po glasovima publike, dok je treće mjesto otišlo kvarnerskoj klapi Liburnia iz Viškova

Klapa Kumpanji iz Blata najbolja po ocjenama stručnog žirija
u konkurenciji muških klapa

~~~~~


Druga natjecateljska festivalska večer bila je u znaku je ženskih klapa: Zvizdan Posušje, Karmel Turanj, Puntape Novi Vinodolski, Fjoret Tučepi, Kajda Mače, Mindula Okrug Gornji, Mirabela Omiš, Mir Međugorje, Galluna Imotski, Oželanda Zagreb, Orca Split i Filiae Croatiae Frankfurth.

Prema ocjeni stručnog žirija najbolja ove godine u Posušju najbolja je bila klapa Oželanda iz Zagreba i tako zavrijedila Statuu Posuški stećak i plaketu. Drugo mjesto po ocjeni žirija i prvo mjesto po glasovima publike pripalo klapi Galluna iz susjednog Imotskog, a treće mjesto osvojila je klapa Orca iz Splita.

Klapa Oželanda iz Zagreba najbolja po ocjenama stručnog žirija
u konkurenciji ženskih klapa

~~~~~


Festivalske večeri vodio je par Silvija Karamatić i Joško Lokas

Više pogledajte na službenoj stranici Festivala ovdje!

~~~~~

Tekst i fotografije preuzete sa službene stranice Festivala klapske pisme Posušje.