Dvadeset godina djelovanja klape B.A. (Argentina)

30.Prosinac.2018.

U srijedu 5. prosinca 2018.  klapa B. A. iz Buenos Airesa (Argentina) je predstavila svoj novi CD – Furešti, čime je ujedno obilježila dvadeset godina neprekidnog djelovanja. Koncert je održan u dvorani Jorge Luis Borges u poznatoj Nacionalnoj knjižnici Argentine. Na repertoaru su bili tradicionalni dalmatinski napjevi te obrade popularnih pjesama iz Hrvatske, kao i obrade pjesama na španjolskom jeziku.

Klapa BA osnovana je 1998. godine kada je skupina mladih Hrvata rođenih u Argentini željela odati počast prijatelju poginulom u Domovinskom ratu. Taj prvi nastup održan je u Teatro Cervantesu u Buenos Airesu.

 


 


Nastupili su na mnogim susretima zborova te koncertima u Argentini, Urugvaju i Čileu. Godine 2006. sudjelovali su na turneji koju je diljem Lijepe Naše organizirala Hrvatska matica iseljenika, a kulminacija je bila večer klapa iz isljeništva na jubilarnom četrdesetom Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Zajedno s ženskom klapom Valovi 2017. godine organizirali su Prvi susret klapa u Argentini.

Članovi klape B.A. su: Marko Frkovic, Dani Detelic, Nicolas Rukavina, Adrian Barišić, Branko Nadinic, Mirko Terrazas, Tomica Trošelj, Nicolas Ferinovic, Sinisa Boenel i Dodo Martinović. Glazbeni voditelj je Ivo Puches.

Osvrt na obljetnički koncert na portalu Moja Hrvatska.