Festival dalmatinskih klapa 35. put u Lisinskom

02.Studeni.2019.

U organizaciji Gradske skupštine Grada Zagreba, Grada Omiša i Festivala dalmatinskih klapa Omiš, te pod pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, dalmatinska klapska pjesma jubilarni 35. put dolazi iz kala, pjaceta i konoba da zabruji u hrvatskom glazbenom hramu u srcu Zagreba.

Ovogodišnji koncert u Lisinskom posvećen je jednom od najvećihhrvatskih glazbenih umjetnika Oliveru Dragojeviću. Najbolje klape i FDK Omiš onako kako najbolje znaju, pjesmom žele zahvaliti na neizbrisivom glazbenom tragu koji nam je ostavio. Tako ćemo, osim tradicijskih pjesama izvedenih na ovogodišnjem omiškom Festivalu, uživati i u a cappella klapskim obradama nekih od brojnih Oliverovih uspješnica. Pjesme Galeb i ja, Dišperadun, Picaferaj, Romanca, Nocturno, Moj lipi anđele, Trag u beskraju … izvoditi će dvanaest klapa laureata 53. Festivala dalmatinskih klapa održanog proteklog ljeta u Omišu, središtu klapske pjesme, i to (redoslijedom):  Filip Dević (m) – Split, Mirabela CZK (ž) – Omiš, Kampaneli (mj) -Donja Kaštela, Ankora (ž) – Podstrana, Oneum (m) – Omiš, Teranke (ž) – Pula,  Luše (ž) – Split, Bošket (m) – Zagreb, Orca (ž) – Split, Stine (m) – Zagreb i Vinčace (m) – Novi Vinodolski.
Voditeljica programa je Edita Lučić-Jelić.

Koncert u Lisinskom pravi je praznik za sve Zagrepčane i brojne Dalmatince u Zagrebu, kako one koji rade i žive u hrvatskoj metropoli, tako i za dalmatinske studente koji koriste priliku utažiti želju za rodnim krajem kroz druženje i pjesmu na koncertu, ali i na zajedničkim druženjima poslije koncerta.

Tradicionalna gostovanja najboljih klapa u Lisinskom pridonose učvršćivanju odnosa između Zagreba i Omiša i suradnji koja je postala simbolom zajedništva sjevera i juga Hrvatske.

..::..

Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite u nedjelju 1. prosinca na jubilarnom 35. svečanom
koncertu „Pismo moja, hrli tamo - Zagrebu na dar“.

..::..

 

Program koncerta (.pdf)