Festival klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj ove godine se neće održati?

19.Srpanj.2022.

Festival klapa uz mandoline i gitare u Makarskoj ove godine se neće održati. Tako je naime odlučila administracija makarskog gradonačelnika, jer, kako kažu, nije postignut dogovor s dugogodišnjim direktorom festivala Vedranom Bublom. Nije to dobro sjelo samim klapašima, koji su, ni krivi ni dužni, nakon 16 godina kontinuiteta, jednim perom političara izgubili i ono malo kulture što je u tom prebetoniranom mediteranskom gradiću preostalo.
Stoga su se klapaši pobunili protiv politike i pokrenuli peticiju: “Spasimo festival u Makarskoj!”.

Foto: FKM

Klapski pjevači koji u svojoj srži pjevaju upravo radi očuvanja tradicije i kulturnih vrijednosti su se otvoreno pobunili i pokrenuli peticiju kojom žele povratak besmisleno ukinutog festivala. Organizator peticije, klapski voditelj i dirigent Ivo Lise, prof. za Morski HR kaže da će osim nadležnima u Gradu Makarska, peticiju predati Ministarstvu kulture i Uredu Predsjednika Republike, koji su sve ove godine bili visoki pokrovitelji ovog događaja.

Više pročitajte na portalu Morski.hr!

Podršku održavanju Festivala klapa uz mandoline i gitare možete dati i vi svojim potpisom na peticiju, koja se nalazi ovdje!