Kana G. iz Zagreba najbolji debitant omiškog Festivala

18.Lipanj.2023.

U subotu 17. lipnja u Bolu na Braču tradicionalno je 23. put zaredom, održana Večer klapa debitanata u organizaciji Centra za kulturu Bol i Festivala dalmatinskih klapa Omiš. Bolskoj publici, među kojom je bilo i dosta stranaca, predstavile su se tri muške klape: Batuda (m)-Dugi Rat, Ero (m)-Mostar i Kana G. (m)-Zagreb. Nastup je zbog bolesti prvog glasa morala otkazati mješovita klapa Sveti Duh iz Vrbanja na otoku Hvaru. Sve tri klape pokazali su izrazito visoku razinu kvalitete pjevanja pa je odluka o najboljima bila uistinu teška.
Stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Branko Tomić, poznati klapski tenor; Eduard Gracin, radijski voditelj i Srećko Damjanović klapski voditelj i pjevač najboljom je proglasilo zagrebačku klapu Kana G. Zagrepčani su tako kao najbolji debitanti stekli pravo nastupa u izbornim večerima ovogodišnjeg 57. omiškog festivala.

~~~~~

Zagrebačka klapa Kana G. najbolji debitanti 57. FDK Omiš 2023.

~~~~~

Koncertu je prisustvovala načelnica općine Bol Katarina Marčić i predsjednica općinskog vijeća Bola, Nataša Paleka Jakšić. U ime Festivala dalmatinskih klapa prisutne je pozdravio ravnatelj festivala Mijo Stanić koji je prenio pozdrave gradonačelnika grada Omiša Ive Tomasovića.

~~~~~

~~~~~

Pozdrav prisutnima uputila je i ravnateljica Centra za kulturu Bol, Ivana Bošković, a potom je u spontanom i ležernom tonu vodila cjelokupni program večeri

U drugom, revijalnom dijelu večeri publiku je zabavila muška klapa Kumpanji iz Blata na Korčuli, dugogodišnji nagrađivani sudionici omiškog festivala.

~~~~~

~~~~~

FOTOGALERIJA

~~~~~

Večer klapa debitanata u suradnji i organizaciji Centra za kulturu Bol ove godine održava se 23. put. Zanimljiv pregled svih dosadašnjih festivalskih večeri u Bolu na Braču možete pogledati ovdje.