Ženska klapa Izergo iz Lumbarde najbolji debitant

17.Lipanj.2019.

U Bolu na otoku Braču u petak 8. lipnja, tradicionalno po devetnaesti put održana je večer klapa debitanata 53. po redu Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2019. Na prvoj ovogodišnjoj natjecateljskoj večeri Festivala izvan Omiša za nagrade stručnog povjerenstva i publike, a time i prolaz na izborne večeri festivala, borilo se 5 klapa debitanata (2 muške i 3 ženske). Redoslijedom nastuple su slijedeće klape: Izergo (ž)-Lumbarda, Ris (m)-Delnice, Oleum (ž)-Krasica, BiH, Lugarin (m)-Zagreb, Škrapa (ž)-Selca.

Uvodne, pozdravne srdačne govore dobrodošlice klapama i gostujućoj delegaciji iz Omiša uputili su Tihomir Marinković načelnik općine Bol i Ivana Bošković-Ivičić direktorica Centra za kulturu općine Bol.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radilo je u sastavu mag.art. Marijo Krnić, prof. Velebit Veršić i Mirko Barišić najbolje ocjene dodijelili su ženskoj klapi Izergo iz Lumbarde pod vodstvom Roka Radovana kojoj je tako pripao  Kamen sreće, dok je publika svoje glasove poklonila ženskoj klapi Škrapa iz Selaca na Braču pod vodstvom prof. Josipa Tomasovića, kojoj  je tako pripala  Školjka sreće.

ženskoj klapi Izergo iz Lumbarde

Ženska klapa Oleum iz Krasica, Istra, te domaća dječja klapa Veras zaključile su svojim pjevanjem ovu zanimljivu i ugodnu večer .

Na zajedničkom druženju poslije programa održano je i javno izvlačenje klapa koje će nastupiti na izbornim (natjecateljskim) večerima 53. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu 5., 6., i 7. srpnja. Pod ravnanjem prof. Mije Stanića ravnatelja festivala članovi iz više klapa izvlačili su redoslijed.