Klapa Vinčace koncertom u Splitu proslavila 20. obljetnicu djelovanja

10.Rujan.2019.

U sklopu festivala „Teatar pod zvijezdama“ u Splitu osvajači zlatnog štita na 53. Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu održali su prvi samostalni koncert u gradu pod Marjanom. Ljubitelji klapske pjesme imali su prilike poslušati višegodišnje laureate omiškog festivala klapu Vinčace iz Novog Vinodolskog. Ovim koncertom u Splitu klapa ujedno obilježava i 20 godina postojanja. Obljetnicu 20-te godišnjice postojanja klapa je proslavila i na koncertu dan kasnije, u subotu 14. rujna u svom gradu, Novom Vinodolskom.

 

“Koncert klape Vinčace povodom 20. obljetnice djelovanja kulturni je događaj vrijedan pažnje. Klapa Vinčace četverostruki je i aktualni pobjednik najstarijeg i najprestižnijeg klapskog Festivala, Festivala dalmatinskih klapa u Omišu stoga je ovaj koncert idealna prilika za sve posjetitelje da uživaju u vrhunskom tradicijskom a cappella pjevanju na najvišem nivou. Prilika je to i da se svim turistima i gostima naša kulturna baština priznata od stane UNESCO-a prezentira u najboljem svjetlu. Stoga kao ravnatelj FDK Omiš čestitam organizatorima na ovom projektu i vjerujem da bi on mogao postati lijepa tradicija u čemu će omiški Festival svakako pružiti svoju podršku.”, kazao nam je Mijo Stanić, ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa Omiš.

Na njihovom prvom samostalnom koncertu u Splitu podršku  im dala i splitska ženska klapa Luše. Mlada ženska klapa sačinjena od splitskih studentica koja se, u svega 3 godine postojanja, uspjela već okititi nekolicinom „zlata“ Omiškog festivala što je veliko postignuće ali svakako i zasluženo. “Velika nam je čast biti gost jednoj klapi kao što je Vinčace. Veselimo se nastupu pred splitskom publikom, te smo sigurni da ćemo svi skupa uživati u jednoj lijepoj klapskoj večeri”, poručile su članice klape prije koncerta.

Koncert klape Vinčace i njihovih gošći klape Luše održao  se u 13. rujna (petak) na Tvrđavi Gripe.

Preuzeto sa portala Dalmacija Danas (© dalmacijadanas.hr)