Klapa - Čežnja


BIOGRAFIJA:

Klapa Čežnja osnovana je tijekom 2002. godine, u okruženju decenijskih prijatelja koji su se družili mahom u svojim zagrebačkim domovima, povezani sličnim životnim putanjama, posebno vezani činjenicom sklonosti pjevanju - posebno onom zborskom i klapskom.

Do danas klapa je održala preko 200 koncertnih nastupa, što samostalnih što sudjelovanjem na raznom smotrama. Poznata je po spremnosti da nastupa u svim  oblicima društvene scene, od razine male sredine, do značajnih obilježavanja civilnog i vjerskog organiziranog djelovanja diljem domovine. Poznata je naša suradnja s zagrebačkim dječjim zborovima Pahuljice i Klinci s Ribnjak.

 Klapa nikad  nije tražila niti dobila bilo kakva sredstva; članovi klape su bili sretni da svojim pjevanjem doprinose humanitarnoj aktivnosti i kulturološkoj dobrobiti, od domova starijih osoba do dječjih vrtića, surađujući s Župama i mjesnim organizacijama i udrugama.

Tijekom proteklih 20 godina, klapa je snimila nosače zvuka U dodiru mora i obale ( Croatia records 2004) i Povratak serenadi ( IDM Music 2010), oba autorska (Vlade Vicić i Hrvoje Dusper).

Na DVD-u 'Povratak serenadi' četrnaest je pjesama autorskog dvojca Vicić - Dusper, a prema procjenama stručnjaka taj uradak predstavlja jedinstveno klapsko stvaralaštvo u svom autentičnom dalmatinskom glazbenom i poetskom izričaju," rekao je voditelj klape "Čežnja" Hrvoje Dusper.

~~~~~

 

 

SASTAV KLAPE:
1. tenor Zoran Šarić
2. tenor Joško Kolombani
Bariton Milivoj Kasanda,  Hrvoje Dusper (gitara)
Bas Branko Borić,  Dragan Rako
Glazbeni voditelj Hrvoje Dusper

NASTUPI NA FESTIVALU:

-----

NAGRADE NA FESTIVALU:

-----

KONTAKT PODACI:

Hrvoje Dusper - 091 267 19 43

FOTO GALERIJA