Klape na Neretvi – pobjednik ženska klapa Bura iz Čitluka

22.Travanj.2018.

U Čapljini 19. travnja 2018. u Hotelu “Mogorjelo” već tradicionalno po četvrti put održan je koncert pod nazivom “Klape na Neretvi“, koji je prema Protokolu o suradnji potpisanog između Ustanove “Založba kralja Tomislava” iz Čapljine i  Festivala dalmatinskih klapa u Omišu ujedno audicija za klape iz Bosne i Hercegovine za ovogodišnji 52. omiški festival. Nastupile su renomirane klape iz Hercegovine i južne Hrvatske, i to (redoslijedom): Bura (ž)-Čitluk, Concordia (m)-Međugorje, Divna (ž)-Trpanj, Herceg (m)-Čitluk, Kaše (m)-Dubrovnik, Kurenat (mj)-Mljet, Mir (ž)-Međugorje, Porat (m)-Korčula i Sveti Nikola (mj)-Metković. Kao gost nastupio tenor opere splitskog HNK  Vladimir Garić, kojeg je na klaviru pratio maestro Jurica Karuza.

Publika je najviše glasova dala ženskoj klapi Bura iz Čitluka koja je time postala pobjednik ove večeri. Voditelj klape je don Dragan Filipović koji je gledateljstvo umješno vodio kroz večer. Drugo mjesto pripalo je debitantima, muškoj klapi Concordia iz Međugorja.

Ženska klapa Bura iz Čitluka

U prepunoj dvorani hotela “Mogorjelo” nagradu pobjednicima uručio je predsjednik Ustanove “Založba kralja Tomislava” Stjepan Šutalo, dok jeravnatelj Festivala dalmatinskih klapa prof. Mijo Stanić pobjednicima poklonio Monografiju “FESTIVAL DALMATINSKIH KLAPA OMIŠ 1967 – 2016”.

 

 

Po završetku koncerta dalmatinska klapska pisma razlijegala se mirnim krajolikom Čapljinskog kraja do dugo u noć.

Još jedna uspješna klapska večer u Hercegovini, još jedan dokaz čvrste i prijateljske suradnje.

klape-na-neretvi(2)

~~~~~


FOTOGALERIJA