Laureati 50-tog Festivala dalmatinskih klapa

26.Listopad.2016.

MUŠKE KLAPE

Pobjednici jubilarnog 50-tog Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016. u konkurenciji muških klapa prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda su klapa VINČACE iz Novog Vinodolskog, koja je time obranila prošlogodišnju titulu.

50-fdk-vincace(2)

klapa VINČACE   Novi Vinodolski

Srebrni štit osvojila je klapa CONTRA iz Splita, a Brončani štit osvojila je klapa MRIŽA iz Splita koja je osvojila i najviše glasova publike, te time priskrbila Zlatni leut.

50-fdk-mriza(2)

klapa MRIŽA – Split

Drugu nagradu publike, srebrni leut osvojila je klapa BUNARI iz Vodica, dok je brončani leut osvojila klapa CONTRA iz Splita. Klapa STINE iz Zagreba najbolji su debitanti ovogodišnjeg festivala.


ŽENSKE KLAPE

Pobjednici jubilarnog 50-tog Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016. u konkurenciji ženskih klapa prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda su klapa ARMORIN iz Zagreba ponovivši time prošlogodišnju rezultat. Klapa ARMORIN osvojila je i treću nagradu publike i Brončani leut.

50-fdk-armorin(2)

klapa ARMORIN   Zagreb

Srebrni štit osvojila je klapa NEVERIN iz Kaštel Lukšića, koja je osvojila i najviše glasova publike, te time priskrbila Zlatni leut, a Brončani štit osvojila je klapa TERANKE iz Pule.

50-fdk-neverin(2)

klapa NEVERIN – Kaštel Lukšić

Srebrni leut, odnosno drugu nagradu publike osvojila je klapa DRAČA iz Mostara. Nagrada za najbolje debitantice pripala je splitskoj klapi ORCA.


MJEŠOVITE KLAPE

Pobjednici jubilarnog 50-tog Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2016. u konkurenciji mješovitih klapa prema ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda i publike je klapa BASCA iz Baške Vode. Klapi je pripala Zlatna falkuša i publike i  stručnog ocjenjivačkog suda.

50-fdk-mjesovite-031

klapa BASCA – Baška Voda

Srebrnu falkušu, drugo mjesto po ocjenama stručnog povjerenstva osvojila je klapa KUNTENAT iz Korčule, dok je treće mjesto i Brončana falkuša pripala klapi KOMIŽA iz Komiže.


KLAPE DEBITANTI

Prva nagrada stručnog povjerenstva Kamen sreće pripala je muškoj klapi STINE iz Zagreba  i ženskoj klapi ORCA iz Splita. Publika je najviše glasova dala muškoj klapi Sv.NIKOLA iz Metkovića.