Obljetnički koncert klapa “Cesarice” i “Nostalgija” iz Zagreba

02.Srpanj.2023.

Drugog dana 57. FDK Omiš 2023., u subotu 1. srpnja, zagrebačke klape Nostalgija i Cesarice održale su obljetnički koncert povodom četrdeset (Nostalgija), odnosno trideset (Cesarice) godina djelovanja. Pokazala se mudrom i sretnom odluka organizatora da koncert umjesto na Trg sv. Mihovila premjesti u istoimenu župnu crkvu jer bi prava šteta bila da je ovaj odličan koncert prekinulo nevrijeme koje se sručilo na grad otprilike baš u pola koncerta. Zahvaliti treba i omiškom župniku don. Jozi Gojsaliću koji je ugostio Festival u hram Božji.

Zagrebački Dalmoši i Dalmatinke u prepunoj su crkvi predstavili publici maleni dio svog dugogodišnjeg, opsežnog klapskog repertoara. Ljepota suzvučja koja je izlazila iz njihovih glasnica nije odavala njihovu dugovječnost. Voditeljica programa Edita Lučić Jelić je tijekom koncerta s pojedinim članovima klapa vodila ugodne i zanimljive razgovore iz njihove bogate klapske prošlosti obilježene brojnim nastupima i događajima.

Ravnatelj Festivala prof. Mijo Stanić ukratko je predstavio iz tiska netom izašlu Monografiju „Klapa Nostalgija 40 godina“, autora prvog basa klape Marka Rogošića, a zatim je zajedno s umjetničkim voditeljem Festivala mo. Mojimirom Čačijom prvim glasovima klapa Ani Vuletić i Anti Kroli uručio prigodne poklone u znak sjećanja na ovaj koncert.

Na samom kraju Cesarice su pozvale svoje bivše članice da im se pridruže na pozornici u zajedničkoj pjesmi. Njima su se pridružile i bivše članice omiške klape Smilje koja je početkom devedesetih godina prošlog stoljeća osvajala najsjajnija odličja na omiškoj pozornici sve do trenutka kada se dio djevojaka „odmetnuo“ u Zagreb na studiranje i tamo upravo one osnovale klapu Cesarice.

~~~~~

~~~~~

FOTOGALERIJA

Fotografija: Vicko Vidan

~~~~~

Direkcija Festivala dalmatinskih klapa Omiš, ovom prilikom, upućuje klapama Cesarice i Nostalgija iskrene čestitke
povodom ovog značajnog jubileja!