Trideset godina ženske klape “Cesarice”

24.Lipanj.2023.

Četverostruke dobitnice Porina, višestruke pobjednice Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, osvajačice najsjajnijih odličja na natjecanjima u inozemstvu, dobitnice Povelje Republike Hrvatske za osobiti doprinos u promicanju dalmatinske klapske pjesme,  zagrebačke Cesarice trideset godina  trideset godina jubavi prema pismi: dišpet i prpošnost diklicâ, slavljenje života, nježnosti i plemenitosti, ali i vjekove predaka izbrazdane patnjom, boli, borbom, natopljene melankolijom

~~~~~

Klapa Cesarice i gosti na proslavi dvadesete obljetnice 
2013-te godine u KD "Vatroslava Lisinskog" u Zagrebu 

~~~~~

Na tom putu, na kojem su se susrele s mnogim tragateljima za glazbenim vrelima, nadahnule su se ne samo hrvatskom, dalmatinskom tradicijom nego i baštinom drugih naroda, utrle novu stazu u kombiniranju tradicijskog zvuka i klasike davši pritom i jednomu i drugomu svoj nježni, sofisticirani klapski “štih”.

Svojih su trideset godina Cesarice, zajedno sa također zagrebačkom, ali muškom klapom Nostalgijom koja slavi četrdeset godina djelovanja, proslavili u subotu 1. srpnja u Omišu na Trgu sv. Mihovila na obljetničkom koncertu druge večeri 57. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2023.

Još o klapi Cesarice pogledajte ovdje!

~~~~~

Direkcija Festivala dalmatinskih klapa Omiš upućuje svim Cesaricama
iskrene čestitke povodom ovog značajnog jubileja!