Omiška Zlata u dvorani Lisinski

21.Rujan.2022.

Nakon dvogodišnje stanke uvjetovane epidemijom virusa Covid-19, u organizaciji Gradske skupštine Grada Zagreba, Grada Omiša i Festivala dalmatinskih klapa Omiš, a pod počasnim pokroviteljstvom Gradske skupštine Grada Zagreba, održava se 36. tradicionalni koncert najboljih dalmatinskih klapa u hrvatskom glazbenom hramu u srcu Zagreba. Na koncertu će nastupiti svi osvajači zlatnih odličja 56. omiškog Festivala održanog ovog ljeta: mješovita klapa Kampaneli iz Donjih Kaštela, apsolutni pobjednici u kategoriji mješovitih klapa; ženske klape Oželanda iz Zagreba i Ventula iz Splita, pobjednice od strane stručnog suda i publike u kategoriji ženskih klapa, te muške klape Stine iz Zagreba i Krunik iz Kučina, pobjednice od strane stručnog suda i publike u kategoriji muških klapa. Kao gosti koncerta nastupit će muška klapa Šufit iz Splita, trostruki apsolutni pobjednici Omiša.

Dio programa koncerta posvećen je 60. obljetnici umjetničkog rada skladatelja Dušana Šarca. Njegov glazbeni opus obuhvaća niz uspješnica u klapskoj, ali i popularnoj glazbi. Tako će posjetitelji koncerta osim uživanja u vrhunskim interpretacijama tradicijskih dalmatinskih pjesama čuti i maestrove skladbe: Šibenska balada, Na omiškoj stini, Drži na pameti,…

~~~~~

~~~~~

Koncert u Lisinskom glazba je za dušu svim Zagrepčanima i brojnim Dalmatincima u Zagrebu, kako onima koji žive i rade u hrvatskoj metropoli, tako i studentima koji koriste priliku utažiti želju za rodnim krajem kroz pjesmu, ali i kroz zajednička druženja poslije koncerta.

Tradicionalna gostovanja najboljih klapa u Lisinskom pridonose učvršćivanju odnosa između Zagreba i Omiša, te suradnji koja je postala simbolom zajedništva sjevera i juga Hrvatske. Stoga Vas pozivamo da nam se pridružite u nedjelju 9. listopada u 19.30 sati na 36. svečanom koncertu „Pismo moja, hrli tamo – Zagrebu na dar“.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kn i 70,00 kn možete kupiti na blagajni Dvorane Lisinski ili na preko njene službene internet stranice. Studenti uz predočenje indeksa 50% popusta.

~~~~~