Osma Daruvarska klapska večer u Dvorcu grofa Jankovića

09.Svibanj.2023.

U sklopu obilježavanja Dana grada Daruvara dana 6. svibnja održala se osma Daruvarska klapska večer u organizaciji Ženske klape Stentoria, a pod pokroviteljstvom Grada Daruvara i sponzorstvom Turističke zajednice Daruvar-Papuk.
Vjerna publika u tradicionalno prepunom Dvorcu grofa Jankovića uživala je u jedinstvenom glazbenom doživljaju. Ove godine svojim dolaskom počastile su nas čak tri vrhunske klape. Dvije muške klape, klapa Bošket iz Zagreba i klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog, te ženska klapa Armorin iz Zagreba. Sve tri gostujuće klape višestruke su dobitnice najvećih nagrada Festivala dalmatinskih klapa u Omišu, a gostovanje u akustičnom ambijentu dvorca bilo je prilika za svojevrsnu pripremu i za ovogodišnji festival. Predvođene domaćom ženskom klapom Stentoria, koja već trinaest godina neumorno i brižno promiče klapsku pjesmu u srcu Hrvatske, klape su izvele dvadesetak tradicionalnih napjeva i obrada popularnih skladbi.
Do sada je Stentoria s voditeljicom Romanom Herout na osam Daruvarskih klapskih večeri svojoj vjernoj publici predstavila preko dvadeset pet ponajboljih klapa iz cijele Hrvatske koje su pružile jedinstvene glazbene trenutke u središtu kontinenta. I ove godine klape su hvalile izuzetan užitak pjevanja u akustičnom dvorcu, ali i gostoprimstvo daruvarske publike koja je s razlogom osigurala svoje mjesto na vrijeme i koja ni ove godine nije štedjela dlanove.

~~~~~

~~~~~

Za Žensku klapu Stentoria napisala: Antonia Varat
Fotografije: Željko Podsednik