Otkazana Smotra dječjih klapa u Omišu

28.Travanj.2021.

Festival dalmatinskih klapa Omiš i Državno povjerenstvo za provedbu Smotre dječjih klapa u Omišu, na žalost, morali su donijeti odluku o otkazivanju smotre u školskoj godini 2020./2021.

Naime, prema preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja i mišljenjima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uvjetovanim epidemijom virusa COVID-19, sva natjecanja i smotre državne razine u školskoj godini 2020./2021. u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje moraju se održavati u matičnim školama. Obzirom da je održavanje Smotre dječjih klapa na ovaj način neprovedivo, prisiljeni smo ga otkazati.

Nadali smo realizaciji plana da napravimo barem „Virtualni susret dječjih klapa“ na Youtube kanalu Festivala, ali zbog pogoršane epidemiološke situacije dječje klape u svojim matičnim školama jednostavno nisu u mogućnosti održavati probe, te smo u konačnici odustali i od ove ideje. Svim dječjim klapama i njihovim mentorima zahvaljujemo se na interesu. Ostaje je nam nadati se boljim vremenima i konačnom održavanju Smotre/natjecanja dječjih klapa od iduće školske godine.