Ovaj 54-ti Festival bilo je skoro važno održati kao i prvi

04.Kolovoz.2020.

Naslov koji je sukus ukupnih mojih dojmova ovogodišnjeg festivala iskazuje svu težinu trenutka ovozemaljske stvarnosti koja je pred direkciju festivala postavila skoro nemoguću zadaću – organizirati manifestaciju, animirati klape, pjevače i voditelje, suradnike, sponzore, održati natjecateljski karakter i kontinuitet festivala.

Nije mi namjera prepričavati aktivnosti, ali mogu ustvrditi da su Ravnatelji i njihovi suradnici uspjeli umješno prevladati mnoštvo problema i dovesti manifestaciju do kraja. Svaka čast.

Isto tako treba odati priznanje i klapama na upornosti i domišljatosti da se organiziraju, pripreme, prijave i nastupe na festivalu. Način prijava i odabir klapa bio je neuobičajen, jedino prihvatljiv i izvedljiv u ovakvoj situaciji. Tu su članovi stručnih povjerenstava festivala odigrali važnu ulogu.

Podijeljene nagrade više su ili manje očekivane, ali prilično je neočekivana bila zavidna kvaliteta izvedbe svih klapa. Još jednom zahvala i čestitke svima koji su nastupili i svima koji su zasluženo odnijeli nagrade.

Za kraj, održane četiri natjecateljske večeri organizacijski zahtjevnije od desetaka večeri prethodnih godina, s reduciranim brojem klapa, reduciranim gledalištem, manjim brojem sponzora, ali zato s većim entuzijazmom svih sudionika u organizaciji i realizaciji opravdavaju naslov ovog članka …. da je …. ovaj 54-ti festival bilo važno održati kao i prvi!Urednik internetske stranice:
Joško Plastić