Pet godina ženske klape “Luše” iz Splita

25.Svibanj.2022.

Pet godina klape “Luše” – pet godina bogatstva i raskoši pisme.  Na audicijama za 52. Festival dalmatinskih klapa djevojke su već tada bile spremne za velike dosege, što je vodstvo audicija odmah prepoznalo. I već te prve, debitantske godine, kao najbolji debitanti, osvajaju srca omiške publike koja ih je nagradila prvom nagradom – zlatnim leutom.

Trud, žrtva i odricanje uvijek se nagrađuju, a to nam je saznanje poticaj da u tome ustrajemo i da se iznova trudimo učiniti korak više” – jednom prilikom reče članica klape Ela Jurić-Duvnjak.

I trud se isplatio – “spli’ski luš” doma nosi još dva zlatna leuta, jedan srebrni ali i tri zlatna štita – prve nagrade stručnog ocjenjivačkog suda – s plaketom najboljeg debitanta, na četiri nastupa na omiškim pjacama ukupno osam odličja. Prošle godine na 55. Festivalu osvajaju prve nagrade i stručnog ocjenjivačkog suda i publike – postaju apsolutne pobjednice.

Ove godine, nažalost, zbog fizičke razdvojenosti članica nisu u mogućnosti braniti titule na 56. Festivalu. Ali ipak, uz pomoć svog vrsnog voditelja Marka Šimića, djevojke rade vrijedno on-line i kako na svom Facebook profilu pišu – samo neka internet veza u sljedećim danima bude na razini, online probe Split-Zadar-Zagreb su u punom jeku!

~~~~~

U subotu 28. svibnja 2022. u Koncertnoj dvorani Hrvatskog doma Split klapa je priredila svečani obljetnički koncert. Kao gosti nastupila je splitska klapa Partenza.

Fotografija: Eduard Gracin

Još o klapi pročitajte ovdje!