Pobjednici 56. FDK – klapa Krunik – 1. nagrada publike

10.Veljača.2023.

Klapa Krunik osnovana je 2011. godine. Ime je dobila prema izvoru vode u Kučinama, malom mjestašcu na istoku Solina na južnoj padini planine Mosor gdje je prema legendi rođen i car Dioklecijan. Odmah u startu su definirali da će njegovati tradicijsku acapella pjesmu, te da neće pjevati uz pratnju instrumenata, kao ni zaploviti valom popularnog dalmatinskog pop-a. Osim očuvanja klapske baštine cilj klape je i promocija svog mjesta Kučine. Malo ljudi zna, ali Kučine imaju bogatu povijest, te su jedno od najstarijih mjesta u splitskoj okolici. Datiraju čak iz 1144.godine.

Na svom debitantskom nastupu na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu 2015. godine osvojili su nagradu za najboljeg debitanta, a u završnoj večeri muških klapa zavrijedili i treću nagradu publike. Klapa je nastupila i na završnim večerima 50., 51., 54., 55. i 56. Festivala dalmatinskih klapa Omiš.

Na ovom posljednjem 56. izdanju festivala osvojili su najviše glasova publike i u svoje vitrine pospremili Zlatni leut. Njemu su pridodali i Brončani štit, odnosno osvojili su i treću nagradu stručnog povjerenstva.

~~~~~

~~~~~

Još o klapi pročitajte ovdje!