Predstavljena monografija – Nima vaki testamenta

22.Veljača.2020.

U prepunom foajeu HNK Split predstavljena je monografija o Ljubi Stipišiću DelmatiNima vaki testamenta” autorice Herci Ganza. Predstavljanje su zajednički organizirali Zaklada Ljubo Stipišić Delmata, Društvo hrvatskih književnika – ogranak u Splitu i HNK Split.

Predstavljači monografije u Splitu

Prema riječima predsjednika splitskog ogranka DHK Siniše Vukovića, knjiga je svojevrsna romansirana biografija na gotovo 400 stranica premrežena obiteljskim i prijateljskim anegdotama, novinskim člancima i svjedočanstvima iz prve ruke. U glazbenom dijelu programa nastupila je splitska žensaka klapa “Luše“.

Preneseno iz dnevnika Jutarnji list. Pogledajte članak!

Monografija je slijedećeg dana predstavljena i u Solinu, gradu u kojem je dugo vremena radio i stvarao maestro Stipišić. Ljubaznošću ravnatelja Tonća Ćićerića promocija je održana u dvorani Doma kulture “Zvonimir“. U ugodnom ozračju i uz Ljubinu klapu “Vokalisti Salone” zanimljivi predstavljači upravitelj Zaklade Delmata mr.sc. Ivan Pehar, akademski slikar Josip Botteri Dini, mo. Vlado Sunko,  Zlatan Sipišić i autorica Herci Ganza uz umješno moderiranje Siniše Vukovića predsjednika splitskog ogranka DHK učinili su ovu večer iznimnom.

Predstavljači monografije u Solinu

fdk-skladatelji-delmata

Ljubo Stipišić Delmata

Pogledajte izlaganja predstavljača na predstavljanju monografije u Splitu:

( Snimke su preuzete sa Splitv Videoportala )

Siniša Vuković i mr. Ivan Pehar

Josip Botteri Dini

Zlatan Stipišić-Gibonni

– Autorica Herci Ganza

Snimke su preuzete sa Splitv Videoportala