Prvi samostalni cjelovečernji koncert klape Figurin

16.Srpanj.2023.

Cjelovečernji koncert klape Figurin održao se 24. lipnja 2023. godine u Dubrovniku u prostorijama Folklornog ansambla Linđo gdje je klapa predstavila svoj rad rodnome gradu, s obzirom na to da je većina klapskih članica Dubrovkinja i da klapa ostvaruje brojne poveznice s dubrovačkim klapskim svijetom, kako svojim repertoarom tako i suradnjama.

Klapa je izvela 15 izvornih klapskih napjeva i skladbi koje potpisuju istaknuti klapski autori poput Krešimira Magdića, Joška Ćalete, Mojimira Čačije, Marka Rogošića i Vicka Dragojevića.

Klapa je, kao pozdrav Gradu i dubrovačkoj publici, koncert otvorila pjesmom Dubrovniče, stari grade (narodna, ob. Ivan Vlašić).

~~~~~

~~~~~

Kao gosti su im se pridružili i prijatelji, klapa Ragusavecchia , koja je izvela neke od najpoznatijih dubrovačkih klapskih pjesama. Koncert je bio humanitarne naravi; ulaz na koncert bio je slobodan, bez prodaje i naplate karata uz mogućnost donacije za Dubrovkinju Doris Bender.

Figurinkama je njihov prvi koncert donio obilje pjesme, radosti i zahvalnosti. Zahvaljuju svima koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnosti ovog koncerta i vesele se svakom sljedećem susretu s dubrovačkom publikom!

A vesele se i svakom susretu s omiškom publikom, jer netom su na drugoj izbornoj večeri ovogodišnjeg 57. Festivala dalmatinskih klapa izborile nastup u završnoj večeri ženskih klapa na Trgu sv. Mihovila u Omišu i najavljuju borbu za odličja. Zašto ne!

~~~~~

~ Tu nas u dno duše znaju, doma nam je ko u raju! ~