Raspivano Bibinje – koncert klape Šufit

14.Kolovoz.2023.

Splitsko-bibinjska divna noć, najkraći je opis koncerta klape Šufit održanog u petak 11. kolovoza na prepunom Trgu Sri Sela. Višestruki pobjednici Festivala dalmatinskih klapa u Omišu i osvajači Porina vratili su se na bibinjsku pozornicu, jednu od najpoznatijih i najzahtjevnijih u Hrvatskoj, nakon punih 15 godina.
Njihov je koncert drugi dio klapske trilogije koja je započela cjelovečernjim nastupom zadarske ženske klape Kapric u srijedu, a završava u subotu 12. kolovoza 42. Susretom klapa Raspivano Bibinje.
Od prve do posljednje pjesme publika i klapa Šufit bili su kao prsta dva jedne ruke, od početnih a capella izvedbi “Ju te san se zajubija” i “Dalmatinska lipa pismo moja” preko pjesama drugih izvođača uz klavijatursku pratnju maestra Vinka Didovića.

Uz uspješnice Tedija Spalata, Olivera Dragojevića, Tomislava Bralića i klape Intrade, Jelene Rozge i klape Rišpet, Gorana Karana, Meri Cetinić, klape Cambi i drugih slavili su se ljubav, Dalmacija, njeni običaji i ljudi. Posebno oduševljenje kod publike izazvale su autorske pjesme klape Šufit uključujući svevremenski hit “Ne diraj moju ljubav”.
Koncert je obilovao duhovitim najavama pjesama, a emotivne vrhunce imao je tijekom izvođenja Tijardovićeve “Divne Splitske noći”, “Ruže crvene” klape Sv. Juraj i neponovljivog hita “Vilo moja” koju su davne 1997. na Melodijama Istre i Kvarnera prvi puta izveli Vinko Coce i klapa Krk.

~~~~~

Raspivano Bibinje – koncert klape Šufit iz Splita

Fotografije: Leo Banić

~~~~~

U godini u kojoj obilježava 30. obljetnicu djelovanja klapa Šufit je u Bibinjama odradila koncert za pamćenje, a druženje s Bibinjcima nastavit će i u subotu na 42. Susretu klapa Raspivano Bibinje.


Autor teksta: Branko Tabak