Snimka Autorske večeri Duška Tambače – srijeda 4.8.2021.

03.Kolovoz.2021.

I ove godine nastavlja se suradnja između Hrvatskog radija Radio Split i Festivala dalmatinskih klapa u Omišu u pogledu snimanja i emitiranja, izravno ili reprizno večeri sa 55. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. U subotu 10. srpnja održana je Autorska večer maestra Duška Tambače.

edo_gracinVrijedni glazbeni urednik Radio Splita Eduard Gracin emitirat će snimku Autorske večeri Duška Tambače 55. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2021. u srijedu, 4. kolovoza 2021. poslije dnevnika u 20 sati

~~~~~

Riječi Ovdje Radio Zagreb – Studio Split; prvi put izrečene su u srijedu 28. srpnja 1954. godine, a prva emitirana pjesma bila je narodni napjev Sve ptičice iz gore. Nakon nekoliko mjeseci uredničko mjesto od Zvonka Letice preuzima Marinko Bojić.

Prvi glazbeni urednik bio je logo-hr-radio-splitmaestro Vinko Lesić. Iako skromnom opremom emitiran na srednjem valu, program Radio Splita, koji se stvarao u vili Ruža na Mejama sa šest profesionalno zaposlenih, čuo se u gotovo svim mediteranskim zemljama, što je posvjedočeno pismima slušatelja i hrvatskih pomoraca. Program se emitirao tri i pol sata na dan, tijekom jutra kada se nije emitirao matični program iz Zagreba.

Više o HR Radio Splitu ovdje!