Snimka humanitarnog Božićnog koncerta FDK

20.Prosinac.2018.

I ove godine nastavlja se suradnja između Hrvatskog radija Radio Split i Festivala dalmatinskih klapa u Omišu u pogledu snimanja i emitiranja, izravno ili reprizno večeri sa Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. 19. prosinca održan je humanitarni Božićniedo_gracin koncert Festivala “Božić u klapskom ruhu”.  Koncert je pratio glazbeni urednik HR Radio Split Edo Gracin.

 

Tako će HR Radio snimku s ovogodišnjeg  koncerta emitirati u srijedu na Božić 25. prosinca 2019. nakon vijesti u 20.00 sati.

 

Riječi Ovdje Radio Zagreb – Studio Split; prvi put izrečene su u srijedu 28. srpnja 1954. godine, a prva emitirana pjesma bila je narodni napjev Sve ptičice iz gore. Nakon nekoliko mjeseci uredničko mjesto od Zvonka Letice preuzima Marinko Bojić. Prvi glazbeni urednik bio je logo-hr-radio-splitmaestro Vinko Lesić. Iako skromnom opremom emitiran na srednjem valu, program Radio Splita, koji se stvarao u vili Ruža na Mejama sa šest profesionalno zaposlenih, čuo se u gotovo svim mediteranskim zemljama, što je posvjedočeno pismima slušatelja i hrvatskih pomoraca. Program se emitirao tri i pol sata na dan, tijekom jutra kada se nije emitirao matični program iz Zagreba.

 

 

Više o HR Radio Splitu ovdje!