Tradicionalni koncert “A i vi ste s nama iako vas nima”

22.Studeni.2023.

Tradicionalni koncert “A i vi ste s nama iako vas nima” u sjećanje na Joška Arasa-Biću i Tonija Grguričina bit će održan 25. studenog u 20 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.
U spomen na Joška i Tonija na koncertu će nastupiti Petar Dragojević, Branimir Bubica i Klapa Sebenico, Klapa Skradinski buk, Soulwarmers, Iva Ajduković i Big Band Šibenik.

Joško Aras Biće bio je prvi tenor klape Fortica skoro od njenih samih početaka. Bio je izuzetan glazbenik, pjevač vrhunskih sposobnosti. Njegov gubitak, nakon kratke i teške bolesti, bio je iznenadan i ostavio je neizbrisiv trag na članove Fortice i sve koji su ga znali.

~~~~~

~~~~~

Toni Grguričin kao prvi tenor klape Teuta, a svojim talentom i radom ponio je klapu do priznanja kakve mnoge klape nisu dobile nakon desetljeća djelovanja. Bio je poznat u klapskim krugovima kao talent i radnik. Iznenadni gubitak Tonija Grguričina zatekao je sve, a klapa Teuta od tog je trenutka prestala je s radom i otišla u povijest kao klapa, koja je svojom kvalitetom zasjenila mnoge u samo pet godina djelovanja.

~~~~~

Preuzeto s portala ŠIBENIKIN