Treća smotra klapa „Zadvarju, gradu na kamenu“

21.Kolovoz.2019.

U Zadvarju, malom mjestu Dalmatinske zagore, duge i bogate povijesti održana je u subotu, 24. kolovoza 2019. godine, na Oboru, glavnom mjesnom trgu, 3. smotra klapa „Zadvarju, gradu na kamenu“. Taj zvučni i gordi naziv manifestacije preuzet je iz „Pisme od grada Zadvarja“, u znamenitoj knjizi „Razgovor ugodni naroda slovinskoga“ Andrije Kačića Miošića.

Uz domaće klape mušku Duare i žensku Kostela nastupile su još i muške klape Podvorje iz Kaštel Sućurca, Sv. Mihovil iz Prološca i Pokornik iz Dugog Rata, te ženske klape Neverin iz Kaštel Lukšića, Kurjože iz Podstrane i Ventula iz Splita. Od mješovitih klapa nastupila je Basca iz Baške Vode.

U ugodnom ozračju i lipoj dalmatinskoj pismi u sumrak dana nebeskog zaštitnika općine Zadvarje Sv. Bartula uživalo je više od tristotinjak posjetitelja. Ovom subotnjom feštom od klapske pisme zatvoren je i 9. Zadvarski šušur, ljetna kulturno-zabavna manifestacija na čijem su se programu ove godine našle dramske predstave, projekcije filmova i nadaleko poznata pučka fešta Zadvarska noć.

Kroz program publiku je vodila radijska voditeljica Ines Nosić.

 


 

Fotografije: Josip Čizmić