U sklopu Ivanjskih večeri na Slimenu održana 20. Večer dalmatinskih klapa

19.Lipanj.2023.

U okviru višednevnog programa dvadesetih Ivanjskih večeri na Slimenu, u subotu 17.06.2023., održana je 20. Večer dalmatinskih klapa. Od najavljenih 11 klapa nastupilo je njih 9, jer iz objektivnih razloga nisu mogli nastupiti klape Pasika iz Kostanja i Sveti Florijan iz Žrnovnice. Nastupile su klape Dalmari iz Maribora, FA Linđo iz Dubrovnika, Filip Dević iz Splita, Fjoret iz Tučepa, Kolapjani iz Siska, Mirabella CZK iz Omiša, Neverin iz Kaštel Lukšića i Zvizdan iz Posušja, te ženski vokalni ansambl Corona iz Sarajeva.

U prekrasnom ambijentu ispred stare crkve sv. Ivana Krstitelja na Slimenu održan je nezaboravan koncert u kojem su klape i publika uživali. Koncert je održan u vrhunskim produkcijskim uvjetima koji su omogućili izvrsnu kakvoću zvuka, a najave klapa i same klapske izvedbe bile su popraćene vrhunskim video-klipovima u kojima su obrađene slikovne priče o klapama, slimenskim pejzažima i pregledima arhivskih fotografija iz života mjesta i njegovih žitelja. Produkcijsku ideju osmislio je umjetnički moderator klapske večeri prof. Jasminko Šetka, kojem su domaćini iz KUD-a Slime izrazili javne pohvale na kraju večeri za postignuća u dosegnutoj umjetničkoj razini ove klapske večeri na Slimenu.

~~~~~

 

20. Večer dalmatinskih klapa ispred stare crkve sv. Ivana Krstiteljana na Slimenu 17. lipnja 2023.

~~~~~

Za kraj sve pohvale zaslužuje i publika koja je i ovaj put u velikom broju pohodila koncert i s velikom pažnjom u apsolutnoj tišini popratila sve klapske izvedbe, a klape na kraju nagrađivala iskrenim, srdačnim pljeskom pa je takva koncertna atmosfera izazvala simpatije od strane svih klapa.

Valja naglasiti da je kompletna večer tonski zabilježena i koristiti će se za koncertnu produkciju u programu Hrvatskog radija, radio postaje Split.

Nakon koncerta klape su nastavile ugodno druženje uz domaću spizu, u mjesnom domu na Slimenu, u kojem su im  se pridružili klapski voditelji, domaćini iz KUD-a Slime i predstavnici sponzora manifestacije, gdje su svi zajedno uživali u druženju i klapskoj pismi do kasno u noć.

~~~~~

Mladen Utrobičić, KUD Slime