Klapi Armorin Zlatni štit, Zlatni leut klapi Luše

30.Srpanj.2018.

U petak je na Trgu sv. Mihovila održana završna večer ženskih klapa na kojoj je nastupilo deset najboljih klapa iz izbornih večeri. Najbolja je, prema odluci stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, bila klapa Armorin  iz Zagreba koja je osim Zlatnog štita osvojila i Srebrni leut, drugu nagradu publike.

Srebreni štit s povijesnim grbom Grada Omiša pripao je klapi Teranke iz Pule dok je žiri na treće mjesto smjestio klapu Ankora iz Podstrane. Publici na prepunoj omiškoj pjaci uvjerljivo najviše svidjela se klapa Luše iz Splita. Mlade debitantice, naime, osvojile su više nego dvostruko glasova od drugoplasiranih Armorinki dok je brončani Leut otišao u ruke klape Ankora.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo radilo je  u sastavu mo. Mojimir ČačijaMićo FriganovićVedran Ivanković, prof. Rajmir Kraljević, dr.sc. Marko Rogošić, dr.sc. Ivana Tomić-Ferić i dr.sc. Vladan Vuletin.

klapa ARMORIN iz Zagreba najbolja po ocjenama stručnog ocjenjivačkog suda


klapa LUŠE iz Splita dobila je najviše glasova publike u gledalištu

 

Za odličja natjecalo se deset ženskih klapa koje su svoje mjesto izborile u izbornim večerima, i to: Oršulice – Vodice, Peružini – Pag, Skontradura – Dubrovnik, Fjoret – Tučepi, Kandelora – Zemunik Donji, Ankora – Podstrana, Dišpet – Zagreb, Luše – Split, Teranke – Pula  i Armorin – Zagreb.

Tekst: Ružana Kovač

 

POKROVITELJ ZAVRŠNE VEČERI ŽENSKIH KLAPA