Znanstveni skup: Glazba kao dio života

21.Lipanj.2022.

Ovogodišnji 56. FDK Omiš počinje u petak, 24. lipnja, autorskom večeri u čast Nikole Buble, velikog muzikologa, skladatelja, pedagoga, klapskog voditelja, te dugogodišnjeg stručnog suradnika i umjetničkog voditelja Festivala.

Uvod u koncert bio je Znanstveni skup “Glazba kao dio života: kultura, tradicija, identitet“! posvećen Nikoli Bubli koji je održan krajem svibnja u organizaciji Odsjeka za glazbenu pedagogiju i glazbenu kulturu, Odsjeka za glazbenu teoriju i kompoziciju Umjetničke akademije u Splitu i Festivala dalmatinskih klapa Omiš. Zanimljive teme i poneku anegdotu iz Bublinog života predstavili su predavači: Mirko Jankov, Sara Dodig Baučić, Jelena Buble, Joško Ćaleta, Ante Čarić i Vito Balić dok su predsjedateljice skupa dr. sc. Ivana Tomić Ferić i dr. sc. Mirjana Siriščević, pročitale izlaganja odsutnih predavačica Mirne Marić i Snježane Dobrota.
Skup je uveličao etnomuzikolog Svanibor Pettan koji je svoje predavanje održao putem video veze.

~~~~~

Pozdravne govore na početku skupa održali su Vesna Podrug Kossjanenko, prodekanica za nastavu Odjela za glazbenu umjetnost i Mijo Stanić, ravnatelj Festivala dalmatinskih klapa Omiš. U glazbenom dijelu programa nastupio je Mandolinski sastav Sanctus Domnio.

~~~~~