40 godina Klape Sinj

18.Siječanj.2023.

Već 40 godina Klapa Sinj poput izvora rijeke, ulijeva klapsku pjesmu u korito rijeke Cetine, a ona nošena snagom milijuna kapi vode s Dinare i Kamešnice, na svom putu od Sinja do Omiša oblikuje kanjon rijeke, i on oblikuje nju, prolazi Omišem i ulijeva se u naše Jadransko more.
U tom čudesnom trenutku kad se pjesma dotiče s morem i širi cijelim svijetom, ona ne slabi nego kao za inat, postaje još jača, još izvornija, govoreći svima: Ja sam iz Hrvatske, ja sam iz Dalmacije, ja sam iz Zagore, ja sam iz Sinja!*

*- dio teksta preuzet s Facebook profila klape Sinj

~~~~~

~~~~~

Klapa je svečanim koncertom početkom listopada 2022. u punom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu obilježila 40 godina postojanja i rada. Klapa, kojoj je dom povijesni Sinj pod zaštitom Gospe Sinjske, a more bistra rijeka Cetina, obogatila je baštinu klapske pisme. Umjetnički voditelj klape je mo. Mojimir Čačija, odnedavno i umjetnički voditelj Festivala dalmatinskih klapa u Omišu.
Obljetnički koncert je organizirao Klub Sinjana u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu.
Sjajnom ozračju pridonijeli su i gosti: Zorica Kondža i Joško Banov, violončelistica Ana Rucner i Vlado Kalember, kantautor Dražen Žanko, ženski zbor ansambla Lado i Hrvatski pjevački zbor Ivan pl. Zajc.

Još o klapi pogledajte ovdje!

~~~~~

Direkcija Festivala dalmatinskih klapa Omiš ovim putem odaje priznanje i upućuje iskrene čestitke svim članovima klape Sinj povodom njihovog značajnog jubileja.