Dubrovačka klapa Kaše na mini turneji u Kanadi

16.Travanj.2022.

Kako piše Dubrovački list, dubrovačka klapa Kaše uskoro kreće na mini turneju izvan granica Hrvatske, točnije u Kanadu. Riječ je, naime, o njihovom prvom prekooceanskom nastupu. Jedan od osnivača i umjetnički voditelj Vicko Dragojević za DuList ističe kako u tu, daleku nam zemlju putuju u travnju, nekoliko dana iza Uskrsa.

– Tamo putujemo na poziv obitelji Tijardović i iseljeničke klape ‘Kartolina’ koja djeluje u Kanadi, a u suradnji s Festivalom dalmatinskih klapa u Omišu – naglašava Dragojević. Njihova kanadska turneja trajat će sedam dana, a tijekom kojih će održati četiri koncerta. Kaše će nastupiti u gradovima Ontarija – London (21. travnja), Windsor (22. travnja), Brampton (23. travnja) i Hamilton (24. travnja).

U Hamiltonu ćemo izvesti ‘Misu svetoga Vlaha’, naš posljednji projekt o kojem se u posljednje vrijeme toliko puno govori. Inače, sva mjesta koja sam istaknuo nalaze se, kako oni kažu, u “uskoj okolici”. No to sve treba uzeti u navodnike jer su njihove male udaljenosti zapravo dva sata vožnje – rekao je kroz smijeh Dragojević. Također, održat će i radionicu klapskog pjevanja.

Najavu turneje možete pogledati i na službenoj Facebook stranici klape Kartolina.