Najbolja skladba Vedrana Bonačića i Pjera Mirića

01.Srpanj.2018.

Prema odluci stručnog ocjenjivačkog povjerenstva kojeg su činili dr.sc. Mirjana Sirišćević, prof. Blaženko Juračić i dr.sc. Vladan Vuletin, na Večeri novih skladbi koja se u sklopu 52. FDK održala u subotu u Omišu na maloj pjaceti, najbolja skladba je ‘Jubi si me u sakreto‘ koju je na tekst Pjera Mirića uglazbio Vedran Bonačić. Nju je izvela višestruko nagrađivana ženska klapa Armorin iz Zagreba koja je dobila nagradu za najbolju izvedbu. Drugu nagradu stručnog žirija osvojila je skladba ‘Otok‘ koju je na tekst Drage Ivaniševića uglazbio mo. Duško Tambača a izvela ženska klapa Orca iz Split, dok je mo. Živko Ključe dobio treću nagradu za skladbu ‘Odiljam se‘ na tekst Džore Držića,  a u izvedbi muške klape Stine iz Zagreba.

Publika je, pak, najboljom ocijenila skladbu ‘Kad se grobne ploče maknu‘ autora teksta Bože Vodopije i skladbe Vicka Dragojevića koju je otpjevala dubrovasčka muška klapa Kaše. Nagrada za najbolji tekst, o kojoj su odlučivali prof. Bože Mimica, Dinko Škevin i prof.dr.sc. Ivan Bošković, pripala je Roku Radovanu za skladbu ‘Žuj od riči‘ koju je izvela ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića.

ženska klapa Armorin iz Zagreba

Bila je to uistinu kvalitetna večer i što se skladbi i što se izvedbi tiče jer gotovo dva sata proletjelo je u tren te se još jednom pokazalo kako su nove skladbe, baš kao i izvorni napjevi, prijeko potrebni fundusu festivala za sve buduće generacije.

Pravi mali spektakl publici na omiškoj pjaci priredila je i dječja klapa Veras iz Bola na Braču koji su nastupili kao posebni gosti za vrijeme glasanja i oduševili u toj mjeri da su pozivani na bis nekoliko puta.

Program večeri vodila je Edita Lučič Jelić. Bogati klapski vikend u Omišu zatvara se u nedjelju autorskom večeri mo. Mojmira Čaćije koja će se na Trgu sv. Mihovila održati iznimno u 22 sata.


Vidi fotogaleriju!