Peti Porin ženske klape Cesarice

25.Ožujak.2024.

CD klape Cesarice, božićni album Ditiću malom hodite, u izdanju Laudato Musica ovogodišnji je dobitnik diskografske nagrade Porin u kategoriji Duhovne glazbe.

Ovo je peti album Cesarica, a ujedno i njihov prvi album duhovne glazbe. Glazbeni CD jedne od ponajboljih hrvatskih ženskih klape koja je imala seriju svečanih koncerata u protekloj godini povodom tridesete obljetnice djelovanja. Jedan od njih, zajedno sa zagrebačkom muškom klapom Nostalgija bio je u okviru 57. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2023.

Album sadrži dvanaest tradicionalnih božićnih pjesama, od dobro poznatih do onih izrazito lokalnog izričaja. Dvogodišnje pandemijsko razdoblje bez nastupa i koncerata klapa Cesarice iskoristila je za ulazak u studio i snimanje pripremljenoga materijala.
Jedna od posebnosti ovoga albuma zanimljivi su aranžmani zbog kojih će i općepoznate skladbe zvučati drukčije, novo, osvježeno. Ti su aranžmani, katkad pisani za točno određene osobe, iznjedrili i nove klapske suradnje, primjerice s džez-duom Hojsakom & Novoselom i pop-pjevačem Dinom Antonićem, ali i bivšim članicama klape, sopranisticom Marijom Vukšić te gitaristicom Tamarom Perc. Tako je rođen peti album, nazvan ‘Ditiću malom hodite’“, pojašnjava umjetnički voditelj klape Cesarice Jurica Petar Petrač.

Više o klapi Cesarice pogledajte ovdje!
Više o nagradi Porin na Facebook profilu klape!

Fotografije i dio teksta preuzet s portala Laudato.hr i s FB profila klape.

~~~~~

Direkcija Festivala dalmatinskih klapa Omiš ovom prilikom,
upućuje klapi Cesarice iskrene čestitke!