Večer novih skladbi – publika Josip Tomasović, žiri – Vedran Bonačić

10.Srpanj.2016.

Vedran Bonačić autor glazbe na stihove nepoznatog autora Mornareva ljuba u izvedbi ženske klape Cesarice iz Zagreba pobjednik je na Večeri novih skladbi jubilarnog 50. Festivala dalmatinskih klapa u Omišu. Time je zavrijedio zlatnu plaketu kao autor najuspješnije nove skladbe.

Drugo mjesto i srebrna plaketa pripala je Vinku Didoviću za skladbu Knjiga iz Argentine u izvedbi klape Praska iz Podstrane, dok su treće mjesto prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog povjerenstva u sastavu dr.sc. Ivana Tomić Ferić, dr. sc. Mirjana Siriščević i mr.sc. Marijo Krnić dobili autor glazbe Srećko Damjanović i autor stihova Pjero Mirić za skladbu Nonota braciera u izvedbi klape Braciera iz Bola.zenska_cesarice_2016
Nagrada za najbolju izvedbu pripala je zagrebačkoj klapi Cesarice za izvedbu skladbe Mornareva ljuba autora glazbe Vedrana Bonačića na stihove nepoznatog autora.

zenska_bonacic_2016

Pjero Mirić autor stihova skladbe Nonota braciera autora glazbe Srećka Damjanovića u izvedbi klape Braciera iz Bola dobitnik je nagrade za najbolje stihove “Drago Ivanišević”.

I na kraju, publika je najviše svojih glasova dala autoru glazbe Josipu Tomasoviću i teksta Jerolimu Tomasoviću za skladbu Da mi se vrnit u izvedbi muške klape Berulia iz Brela.
Kao gost večeri nastupila je mješovita klapa KARTOLINA iz Ontaria (Kanada)
Zbog vremenskih neprilika, večer Novih skladbi se umjesto na mjestu tradicionalnog održavanja „maloj pjaci“ održala pred punim gledalištem u Ilirskom sjemeništu na Priku.